18-02

Subsidie op zonnepanelen voor het mkb en andere partijen

Lees hier meer informatie over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).
Subsidie op zonnepanelen voor het mkb en andere partijen
BedrijfsBelang Logo Icon
Het mkb en andere zakelijke partijen kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen en windturbines. Deze tijdelijke uitbreiding van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) loopt tot 31 december 2023. In 2021 is het budget € 40 miljoen.
De subsidie is beschikbaar voor onder meer mkb-bedrijven, ondernemers in de land- en tuinbouw en maatschappelijk vastgoed zoals scholen, sportverenigingen en theaters. Particulieren komen niet in aanmerking voor deze subsidie.
Zonnepanelen komen in aanmerking wanneer het gezamenlijk piekvermogen minimaal 15 kW en maximaal 100 kW is. Voor zonnepanelen geldt tevens dat het netto verbruik via de klein verbruikersaansluiting waarop de installatie wordt aangesloten in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag minimaal 50.000 kWh moet zijn geweest.
Bron: RVO
Isolatie subsidie voor uw woning of subsidie op zonnepanelen* voor uw bedrijfsobject?
Vraag een gratis gesprek aan via de website of bel 038-2600015 en vraag ons naar de subsidiemogelijkheden. Wij zijn gespecialiseerd in advies over isolatiemaatregelen, zonnepanelen, gezamenlijke en groene energie, meetdiensten, keuringen, laadpalen en over netwerkbeheerders.
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)
Met de ISDE subsidie kunnen eigenaren van woningen subsidie aanvragen voor isolatie, zonneboilers, warmtepompen en aansluiting op een warmtenet.
*Zakelijke eigenaren komen niet in aanmerking voor isolatie subsidie, maar wel voor kleinschalige zonnepanelen en windturbines, zonneboilers, warmtepompen en aansluiting op een warmtenet.
Bedrijfsbelang, zowel zakelijk als huiseigenaren en vve:
Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie. Bel ons vrijblijvend op 038-2600015.